IT på EG – Systemkrav og valg af PC:

 

Kommunikationsprogrammer. 

På EG benytter vi Lectio som skema- og lektieprogram, derudover er Office 365 vores kommunikationsplatform. 

  

Valg af PC som arbejdsredskab. 

I en del fag er det en nødvendighed, at du medbringer en computer. Vi anbefaler, at du undgår tablets og chromebook som arbejdsredskab i det daglige. 

  

Mærkning af computer og tilbehør. 

Du bør anføre navn og klasse på din computer, strømforsyning og USB-nøgler, så vi kan finde den retmæssige ejer til glemte computere m.v. 

  

IT-support. 

IT-kontoret udlåner ikke computere og opladere. Der findes dog enkelte stationære computere på skolens studiecenter. 

Inden du beder om hjælp, bør du opdatere din computersoftware, herunder systemsoftware og antivirussoftware. Du bør genstarte computeren for at se, om det har klaret problemet. Ved forbindelsesproblemer kan du på forhånd tjekke, om DNS-indstillingerne for dit trådløse netværkskort ikke er begrænset til bestemte ip-adresser. I så fald skal du fjerne disse DNS-ip-adresser. 

IT-support har i øvrigt mest erfaring med at hjælpe brugere af windowscomputere. 

  

Backup. 

Du bør jævnligt tage backup (sikkerhedskopi) af vigtige dokumenter, så du ikke skal starte helt forfra på en vigtig opgave, hvis noget går galt. Gem også gerne under forskellige navne, eksempelvis dansk1, dansk2 osv., så alt ikke er tabt, hvis noget går galt med den aktuelle fil. Backup af vigtige dokumenter kan gøres på en USB-nøgle, men en ekstern harddisk er nødvendig, hvis der skal være plads til en systemafbildning af din pc. Alternativt kan du gemme dine dokumenter i OneDrive. Her skal du dog være opmærksom på, at du ikke længere har adgang til dine dokumenter, når dit uddannelsesforløb ophører. 

  

Matematikprogram og ordbøger. 

Til faget matematik skal elever købe en årlig licens til programmet TI-Nspire. Der informeres om dette i starten af 1.g. 

Vi tilbyder gratis adgang til Gyldendals Røde Ordbøger.