Vores uddannelser

Egedal Gymnasium og HF tilbyder både den tre-årige stx og den to-årige HF.

STX

Studentereksamen varer 3 år – 3 måneders grundforløb, der er fælles for alle elever, og derefter et studieretningsforløb, hvor der lægges vægt på almendannelse og studieforberedelse.

Du får en bred faglig viden i en lang række fag. Mange af de fag, du får i grundforløbet, kender du i forvejen. Det er bl.a. dansk, engelsk, idræt, matematik og samfundsfag.

Du skal IKKE vælge studieretning, når du søger ind. Det skal du først, når du er startet på gymnasiet, ved afslutningen af grundforløbet. I studieretningsforløbet fortsætter fagene fra grundforløbet, men der er øget fokus på studieretningsfagene og deres samspil. En studieretning består normalt af to eller tre fag, der er samlet i en pakke.

 

HF

HF er en moderne 2årig uddannelse som klæder dig på til at overgå fra elev til studerende

Fagligt tilbyder vi niveaudeling, standpunktsbedømmelser, men også evalueringssamtaler som har fokus på din faglige udvikling. Vi har fokus på dine ressourcer og bruger uddannelse på at styrke og afklare dine kompetencer, så du kan træffe fremtidige valg om job eller uddannelse på det bedst kvalificerede grundlag. Det sker blandt andet igennem projekt- og praktikforløb hvor du får mulighed for at få indsigt i hvad du kan og hvad der kræves af dig i fremtiden.

Vi tilbyder dig en uddannelse som giver adgang til erhvervsakademier og professionsbacheloruddannelser.

Uddannelsen er inddelt i semestre, og du vil møde en række obligatoriske fag i løbet af første år. I andet år vil du få mulighed for at arbejde inden for en valgt fagpakke, som vil give dig brede kvalifikationer til at imødegå fremtiden.

Vi tilbyder også et inspirerende studiemiljø, med engagerede lærere, god planlægning og interesse for din udvikling. Der er også tid til introtur, studiedage, studietur og fester.