EN-SP-FR

 

Er du vild med sprog og fremmede kulturer?

Er du nysgerrig på verden?

Har du lyst til at lære fremmedsprog på højt niveau?

Med spansk, engelsk og fransk som nogle af verdens mest talte sprog vil du kunne kommunikere med store dele af verdens befolkning. Det er vigtigt at kunne tale flere forskellige sprog også i fremtidens erhvervsliv. Virksomhederne mangler medarbejdere der kan begå sig internationalt på engelsk, men også på spansk og fransk – og medarbejdere med forståelse for landenes kulturelle forskelligheder.

 

Studieretningen består af engelsk og spansk (begyndersprog) på A-niveau og fransk (fortsættersprog) på B-niveau, som du fortsætter fra folkeskolen. Du får mulighed for at lære spansk fra bunden og for at udvikle dine sprogfærdigheder i fransk.

 

Du lærer ikke kun at tale og skrive på sprogene. Du får også viden om landenes kultur, litteratur, historie og samfundsforhold. Vi har udvekslingsaftaler med et gymnasium i Spanien og tager på studierejser til de sprogligt relevante destinationer i Europa. Målet er, at du bliver i stand til at kommunikere med de lokale på deres sprog og forstå deres kultur og dermed også dig selv.
På studiedage får du et nyt perspektiv på sprog og kultur når vi besøger Det franske Institut og bliver undervist af franskmænd og møder nordafrikanere eller canadiere, der taler fransk. Eller når vi danser cubansk salsa, studerer bandeproblematikker i El Salvador og taler med herboende latinamerikanere.
En tre-sproglig studieretning giver mange forskellige muligheder for valg af videregående uddannelse, eksempelvis inden for international kommunikation og marketing. Det høje niveau i engelsk vil også give adgang til at læse videre på engelsksprogede uddannelser. Job i virksomheder, der handler med udlandet, i turistindustrien og EU-organisationer, i internationale hjælpeorganisationer, i Dansk Industri eller som underviser eller forsker i sprog er bare en del af dine karrieremuligheder.

 

Fag Grundforløb 1. år 2. år 3. år
Studieretningsfag
Engelsk A A A A
Spansk beg. A A A A
Fransk forts. B B
Kreativt fag (vælg 1 af 4)
Billedkunst C C
Drama C C
Mediefag C C
Musik C C
Valgfag på C eller B-niveau (3g)
Valgfag C/B
Valgfag på B-niveau (3g) (C eller B, hvis du har valgt B-niveau i det første valg)
Valgfag C/B
Valgfag på mindst B-niveau (3g)
Valgfag B/A
Øvrige fag
Dansk A A A A
Historie A A A
Samfundsfag C C
Matematik C C
Idræt C C C C
Latin C
Naturgeografi C
Fysik C
Oldtidskundskab C
Religion C
AP -
NV -
SRP -