“Det fedeste ved at gå på Egedal Gymnasium, det er helt sikkert fællesskabet og alle arrangementerne, der er på kryds og tværs af klasserne”

– Tanja, STX

BLIV ELEV

Velkommen til Egedal Gymnaisum og HF

af Rektor Henrik Madsen

En gymnasie- eller hf-uddannelse er både et personligt og fælles projekt. Man gennemgår en udviklingsproces, vokser i mere end én forstand, og bliver klogere på fagene, verden – og en selv. Man dannes. Men læringen er samtidig en social proces, hvor du på utallige måder arbejder sammen med andre. Her er du afhængig af dem – og de af dig.

Så uddannelse er en kompliceret affære, men samtidig alligevel også meget enkel. Det handler om lyst, motivation og vilje. Har du det, så kan du alt. Vores opgave er, sammen med dig, at få det bedste ud af netop dét, som du kommer med.

Vi møder dig dog ikke betingelsesløst. Vi kræver, at du lærer at tage ansvar, og at du kan omgås andre mennesker. Vi kræver, at du gør dig umage.

Egedal Gymnasium & HF er en værdistyret og dialogisk skole med blik for både den svage og den dygtige. Vi er ca. 850 elever, så der er tale om et kor med rigtig mange stemmer. Opstår der mislyde – og det gør det i alle gode familier – så taler vi os til rette. Det er vi ret gode til.

Hos os er der muligheder for udfoldelse. Vi lægger meget vægt på det kreative og musiske, og skolen har en underskov af bands og andre former for aktive grupper.

Først og sidst handler en uddannelse hos os selvfølgelig om fag og viden. Det drejer sig om, at eleverne bliver dygtige og kompetente. Samfundet, både det nære og det fjerne, venter utålmodigt på kompetente og ansvarlige unge mennesker, der kan tage hånd om vores fremtid. Så det er bare om at tage fat.