MU-MA

Kunne du tænke dig at lære musikteori på højt niveau, at lære at synge og at spille på forskellige instrumenter? Og kunne du tænke dig samtidigt at blive klog på den matematik og fysik der forklarer systemet bag den vidunderlige musik? Så er dette studieretningen for dig.

Udover at spille koncerter, skrive musik for forskellige instrumenter og at blive god til matematik, er der nogen særlige områder du kommer til at dykke ned i. Når du både har musik A og matematik A er du særligt nemlig godt rustet til at forstå sammenhængen mellem musikinstrumenter, elektronisk musikproduktion og den måde vores øre opfatter lyd på. Du kommer til at forstå hvordan digitale effekter som equalizer, kompressor og autotune virker, og du får indsigt i den matematiske logik bag node- og tonesystemet. Man kan også komme til at arbejde med hvordan musikinstrumenter er bygget og hvordan de rent fysisk producerer lyd.

I skemaet nedenfor ser du en oversigt over fag, niveau og placering i det 3-årige forløb på STX. Skemaet viser studieretningsfag, valgte fag (både fag der skal vælges inden skolestart og fag, der skal vælges i løbet af 2g) og de øvrige fag.

Fag Grundforløb 1. år 2. år 3. år
Studieretningsfag
Musik A A A A
Matematik A A A A
2. fremmedsprog (vælg 1 af 4)
Fransk forts. B B B
Tysk forts. B B B
Fransk beg. * A A A A
Spansk beg. * A A A A
Latin C eller Naturvidenskabeligt B-niveau (vælg 1 af 4) (3g)
Latin C C
Biologi B
Fysik B
Naturgeografi B
Valgfag på C eller B-niveau (3g) (B-niveau, hvis du har valgt latin C i første valg)
Valgfag C/B
Valgfag på mindst C-niveau (3g) **
Valgfag ** C/B/A
Øvrige fag
Dansk A A A A
Historie A A A
Engelsk B B B
Samfundsfag C C
Idræt C C C C
Biologi C
Fysik C
Naturgeografi C
Oldtidskundskab C
Religion C
AP -
NV -
SRP -

* Hvis du vælger begyndersprog Fransk A eller Spansk A som 2. fremmedsprog, så skal du kun vælge ét valgfag i 3.g, da dit 2. fremmedsprog er treårigt og tæller som et 5. A-niveau fag.

** Hvis du har valgt begyndersprog Fransk A eller Spansk A som 2. fremmedsprog, skal du ikke vælge et fag hér.