I videoen her kan du se spanskholdet fejre den mexicanske tradition, de dødes dag, og er et mediealternativ til information, der findes i tekstform på denne og øvrige sider. Videoen åbner i Youtube.

Spansk

Español – castellano

Spanien er mere end Costa del Sol, fodbold, flamenco og tyrefægtning. Spansk er verdens næststørste modersmål efter mandarin og i kraftig vækst. Det tales af ca. 450 mio. mennesker i Spanien, Latinamerika og USA. Der efterspørgsel efter folk, der kan spansk og derfor en god grund til at lære sproget.

Spansk tilbydes på EG på A-niveau, i som udenfor studieretning. På tre år kan man lære at læse, skrive, forstå og tale spansk, så man kan kommunikere med hvem som helst om hvad som helst. Efter tre år med spansk på gymnasiet er man godt rustet til at tage til et spansktalende område for at blive flydende. Med kendskab til et romansk sprog som spansk er man også godt rustet til senere at kunne lære et andet romansk sprog, da den latinske grammatik er nært beslægtet.

Undervisningen i den nødvendige grammatik fokuserer på forskellen mellem dette latinske sprog og dansk/engelsk. Vi læser tematisk om forskellige emner, der tager udgangspunkt i en spansk eller latinamerikansk hverdag. Vi lærer om de kulturelle forskelle mellem Spanien og Nordeuropa, ligesom vi ser på de mange forskellige latinamerikanske varianter af den spanske kultur.

På studiedage tager vi på latinamerikansk marked, studerer bandeproblematikker, taler med herboende spaniere eller ??- mulighederne er mange. Vi har en udvekslingsaftale med et gymnasium i Nordspanien, hvor får muligheden for at opleve spansk kultur helt tæt på, ligesom vi også tager på studieture til eks. Madrid.

Vi bruger moderne udgivelser, ser film og hører musik med dertil hørende tekster. Vi bruger sprogværktøjer fra Internettet, ligesom vi ser og hører historiske og aktuelle klip fra Youtube.