Musik

Denne video omhandler faget Musik, og er et mediealternativ til information, der findes i tekstform på denne og øvrige sider. Se i Youtube.

Vi er med på noderne

Musik er et af de sjoveste fag i gymnasiet. Det er halvt praktisk, halvt teoretisk, og du får lov til at udfordre dig selv i samspil med andre.

I musik arbejder vi både med at spille musik på instrumenter og med elektronisk musik, hvor du arbejder med forskellige computerprogrammer til at optage og sample musik.

Musik er også faget, hvor du ved særlige lejligheder viser, hvad du kan for resten af skolen. Det sker bl.a. ved en musikweekend, efterårskoncert, forårskoncert og kulturaftener.

Vi har også mange forskellige frivillige tilbud, hvis du er interesseret i at spille efter skoletid. Her kan du gå til rytmisk sammenspil, kor og ekstra musikteori.
På Egedal Gymnasium og HF kan du vælge faget på A- B og C- niveau, og der er ingen krav til, hvad du skal kunne, inden du begynder – det lærer du på EG.

A-niveau:

Som studieretningsfag vil musik gennemsyre mange af dine andre fag, og der vil være et samspil med dine andre studieretningsfag, hvad enten du har musik, samfundsfag og engelsk, eller musik, matematik og fysik.

På A-niveau er der desuden skriftlige afleveringer, hvor du bl.a. lærer at arrangere numre. Hertil bruger vi et nodeprogram, som du får til din computer.

B-niveau:

Kan du vælge i 3. g, el 2.hf, hvis du har haft det på c-niveau. Her spiller du en masse musik, og arbejder med musikteori, men uden at have skriftlige afleveringer i faget.

C-niveau:

Her får du en indføring i basal musikteori og lærer at spille sammen i større og mindre grupper.
Her er en optagelse fra efterårskoncerten på Egedal Gymnasium og HF i 2015.