Mediefag

(Se eksempler på videoproduktioner herunder)

 

Bliv klogere på medier og kommunikation!

Vi er omgivet af mediestof, på computerskærmen, på mobiltelefonen og i fjernsynet, og det bliver mere og mere vigtigt at kunne navigere i mængderne af indtryk, og særligt at kunne forholde sig kritisk til dem.

I mediefag lærer du alt om kommunikation i lyd og levende billeder. Igennem en blanding af teori og praksis lærer du at analysere og producere en bred vifte af mediestof, herunder kampagner, reportager, dokumentarfilm og kortfilm. Du lærer også at målrette dit budskab til den rette målgruppe, og hvordan medier distribueres og deles.

Du får adgang til professionelt udstyr, og får lov at prøve kræfter med flere aspekter af medieproduktion: kamera, klip, lyd, produktion og idéudvikling. Og måske bliver det DIN film, der bliver den store vinder ved Egedal Gymnasium & HFs årlige filmfestival.

Faget fungerer fremragende som et supplement til den mediedel, der udgør et væsentligt hjørne af danskfaget, og derudover laver vi ofte tværfaglige forløb med især samfundsfag, hvor man f.eks. kan stille skarpt på politisk kommunikation.

På C-niveau giver mediefag dig et grundlæggende overblik over filmsprogets værktøjer, og introducerer dig for arbejdet med både fakta og fiktion. Man laver typisk 2-3 praktiske produktioner i grupper.

På B-niveau udvides dit repertoire, så du introduceres for flere forskellige analysemetoder og fagbegreber. Derudover får du naturligvis mere tid til at fordybe dig i det analytiske arbejde, flere produktioner under bæltet, og du bliver klædt bedre på til at arbejde med faget i tværfaglige projekter som AT og SRP.

På Egedal Gymnasium & HF udbydes mediefag som kreativt fag på C-niveau i 1g, og som valgfag i 3g og 2hf. Hvis du tager faget på C-niveau i 1g, har du mulighed for at hæve det til B-niveau i 3g.

Filmen FodboldDjævlen, der er lavet af Christoffer, William, Kristoffer og Valdemar i foråret 2018. På grund af begrænsninger i rettigheder er det oprindelige lydspor udeladt.

Filmen Mono er lavet af Emma, Kim-Phung, Emilie, Silvia og Freja, ligeledes i foråret 2018.