Latin

Latin er i sig selv et dødt sprog, men det lever stadig i bedste velgående i mange af de europæiske sprog. Spansk, fransk og italiensk har alle udviklet sig fra latin, og også i det danske sprog vrimler det med ord, der oprindeligt er latinske. Fremmedord som nihilisme, hæmoglobin og abnorm, men også helt almindelige ord som hotel, cykel og kontrakt, som vi bruger hver dag, stammer oprindeligt fra latin. Faktisk er de bogstaver, du læser lige i dette sekund, også latinske!

I latin beskæftiger vi os med Romerriget ved at læse originaltekster på latin og gennem oversatte tekster, film og billeder. Vi læser filosofiske, politiske, historiske og poetiske tekster om alt fra retorik og demokrati til kærlighed og lykke. Ved at lære latin får du et stort sprogligt overblik f.eks. i forhold til at gennemskue, hvad ord betyder på tværs af sprog, og du bliver supergod til at analysere sprog og formulere dig præcist! Desuden opnår du vigtige studiekompetencer, der kan danne et solidt fundament videre i livet så som gode studievaner i form af metodisk og systematisk tilgang til det, du skal lære, og træning i logisk tankegang og problemløsning.

Latin er et obligatorisk fag på c niveau på første år på de to tresproglige studieretninger Engelsk A, Spansk A, Tysk B og Engelsk A, Spansk A, Fransk B. Latin c kan også vælges som valgfag. Faget indgår desuden som del af forløbet Almen Sprogforståelse.