Ønsker du at blive mere selvsikker? Vil du gerne kunne tale foran et publikum, uden at din stemme ryster – også til fremlæggelser og eksamen? Er du interesseret i at spille skuespil og bruge din krop og stemme? Ønsker du at få kendskab til øvelser og lege for og med børn? Kan du lide at grine højt?
Så er dramatik et fag for dig!

I dramaundervisningen arbejder vi både praktisk og teoretisk med scenekunst. Du kommer til at lære om de forskellige udtryksformer gennem teaterhistorien, om genrer, samt om skuespilteknik, og at du kommer til at arbejde kreativt med forskellige dramaøvelser og improvisationer i samspil med andre.

I løbet af året laver vi et børneteaterprojekt i samarbejde med lokale skoler, så du får pædagogiske redskaber i forhold til børns leg, fantasi og udvikling.

Dramaholdet tager sammen i teatret og ser forestillinger på teatre i København og omegn. Nogle gange er der mulighed for at overvære prøver eller tale med skuespillerne og instruktøren efter forestillingen.

Eksamen består af en praktisk gruppeprøve i form af en mindre forestilling og en gruppesamtale om forestillingen, samt et individuelt teoretisk spørgsmål.

Dramatik er et valgfag og på Egedal Gymnasium & HF udbydes faget på C og B-niveau både i stx og på HF.