Hjælp til dig i problemer

 

Alkolinjen

Anonym og gratis rådgivning Rådgivningen er for dig, der drikker for meget, og dig, der er pårørende til en der drikker. Alkolinjen er akkrediteret af RådgivningsDanmark.

https://alkohologsamfund.dk/alkolinjen

Bryd tavsheden

Non-profit forening baseret på frivillighed, der arbejder for at oplyse om, forebygge og afhjælpe vold mod børn og unge i nære relationer. Det gør vi gennem vores fem rådgivningstilbud, formidling til skoler og ungdomsuddannelser samt med oplysningskampagner.

https://brydtavsheden.dk/

Børnenes skilsmissetelefon

Anonym og gratis rådgivning. En del af familieretshuset De voksne i Familieretshuset ved rigtig meget om børn med forældre, der er flyttet fra hinanden. De vil gerne hjælpe dig med de tanker og spørgsmål, du går rundt med, efter dine forældre er gået fra hinanden.

https://migimidten.dk/boernenes-skilsmissetelefon

Børnetelefonen

Børnetelefonen er linje til rådgivning, trøst eller bare en voksen, der har tid til at lytte. Hver dag, året rundt sidder vores frivillige rådgivere på Børnetelefonen klar til at lytte og rådgive børn og unge i Danmark om deres problemer, store som små.

https://bornetelefonen.dk/

Center for ludomani

At tilbyde ludomane og deres pårørende den bedst tænkelige hjælp med respekt for det enkelte menneske.

https://ludomani.dk/

Checkpoint

Hvis du har spørgsmål om køn, krop og seksualitet, eller har behov for at blive testet for klamydia og gonorré, kan du ringe og få rådgivning hos Checkpoint. Vi er også eksperter i hiv og andre sexsygdomme. Hos Checkpoint kan du frit tale om dine tanker, bekymringer eller spørgsmål. Vi har endda bestemte steder i landet, hvor du kan møde fysisk op og få foretaget en gratis test.

https://aidsfondet.dk/checkpoint

Det Nationale Sorgcenter

Afdelingen Børn, Unge & Sorg hjælper børn og unge under 28 år, hvis forældre eller søskende er alvorligt syge eller døde. Vi rådgiver også forældre og netværket (fx øvrig familie, venner og kærester) om, hvordan man bedst kan støtte.

https://sorgcenter.dk/

DrugRebels

Hjemmeside med info om misbrug

https://www.drugrebels.dk/da

Elevtelefonen

Hos Elevtelefonen kan alle skoleelever få hjælp og vejledning om alt, der har med skolen at gøre. Vi hjælper med alt lige fra mobning til hvordan man laver en dagsorden til elevrådsmøder. Rådgiverne, der sidder klar til at hjælp dig, er selv lige gået ud af grundskolen. Så de forstår dig på en helt anden måde, end voksne gør. Du kan skrive en SMS, en mail, chatte eller ringe.

https://elevtelefonen.dk/

Girltalk

GirlTalk er til alle piger mellem 12-24 år, der har brug for nogen at tale med. Mange piger går rundt med svære tanker, frustrationer og oplevelser og dem skal man ikke gå alene med. Du kan derfor skrive ind til os, hvis du har brug for en at dele det med. Du kan også tilmelde dig en fysisk EmpowR-gruppe, hvis du er mellem 13 og 16 år og bor i en kommune, som GirlTalk har samarbejde med.

https://girltalk.dk/

Headspace

Vores rådgivere sidder klar til at tale med alle fra 12 til 25 år. Du kan vende alle typer af udfordringer i headspace, intet er for stort eller småt. Intet er forkert og du kan tale med os om alt. Vi er til, for at være nogen at tale med. Det er helt anonymt at benytte headspace, og vi har både fysisk rådgivning, chat og videochat.

https://headspace.dk/

Lettere behandling af psykisk mistrivsel

Fra 2024 skal landets kommuner i samarbejde med børne- og ungdomspsykiatrien i hver region opbygge behandlingstilbud til børn og unge i psykisk mistrivsel. Tilbuddet skal have let og ensartet adgang til afklaring af behandlingsbehov og tilbyde dokumenteret, manualbaseret behandling.

LGBT+

LGBT+ Danmarks rådgivning ligger i København og Aarhus, men alle kan ringe eller skrive ind fra hele landet. De frivillige rådgivere har stort kendskab til spørgsmål vedrørende seksuel orientering, kønsidentitet og -udtryk. Rådgivningen er fortrolig og kan hjælpe dig med at blive klogere på din situation eller blot være et trygt sted at dele dine tanker.

https://lgbt.dk/

Livslinjen

Livslinien er til dig, hvis du oplever at være i krise eller har selvmordstanker. Rådgiverne sidder klar til at snakke med dig, og er vant til at snakke om selvmord og selvmordstanker. Det er vigtigt at du får delt de svære tanker med nogle, så du ikke går rundt med det alene. Ring eller skriv til Livslinien, hvis du har brug for hjælp og støtte. Du er ikke alene.

https://www.livslinien.dk/

LMS – Landsforeningen mod selvskade og spiseforstyrrelser

LMS er til dig, som er berørt af spiseforstyrrelser eller selvskade, eller hvis du er pårørende til det. Vi tilbyder flere former for rådgivning, udover at ringe, chatte maile eller sms’e, kan du også booke en personlig rådgivningssamtale enten fysisk eller online. Der tilbydes også samtaleforløb. Enten individuelt eller i grupper.

https://spiseforstyrrelse.dk/raadgivning

Offerrådgivningen

Udsat for en forbrydelse eller ulykke? 42 frivillige rådgivere, som altid sidder klar ved telefonen. Vi lytter, støtter og rådgiver mennesker, som har været udsat for kriminalitet eller ulykker. F.eks. efter overfald, vold, røveri, tyveri, indbrud, brand, stalking, selvmord, digitale krænkelser og trafikuheld og andre ulykker. Al vores hjælp er gratis og vi har tavshedspligt. Alle vores rådgivere er uddannet professionelt og har erfaring i at håndtere kriser og traumer. Du kan ringe til os 24/7.

https://offerraadgivning.dk/

Psykiatrifonden

Rådgivning er både for dig, der har en psykisk sygdom, og for dig, der oplever, at livet er svært – måske pga. ensomhed, sorg, stress eller en livskrise. Du kan også ringe eller skrive, hvis du er pårørende til en der har det skidt.

https://psykiatrifonden.dk/

Red Rådgivning

Hvis du føler dig presset eller truet af din familie, kan du ringe døgnet rundt til Red Rådgivnings hotline. Du kan ringe eller skrive helt anonymt til vores rådgivere, som har erfaring med ærerelaterede konflikter. Vi tilbyder også konfliktmægling, hvis du fx ikke længere er på talefod med et familiemedlem.

https://red-center.dk/

Rofus

ROFUS er Spillemyndighedens Register Over Frivilligt Udelukkede Spillere. I ROFUS kan du frivilligt registrere dig med MitID, hvis du ønsker at udelukke dig midlertidigt eller endeligt fra at kunne spille i Danmark.

https://www.spillemyndigheden.dk/rofus

Sexlinjen

Vi rådgiver unge mellem 15-25 år om sex, køn og krop. Du kan ringe, chatte eller skrive ind og snakke anonymt om alt fra prævention, sex, din krop eller kønsidentitet, smitte med sexsygdomme til den første gang. Rådgiverne har en masse viden og kan både give information og vejledning.

https://www.sexlinien.dk/

Slet det

Du kan ringe eller skrive til SletDet, hvis du har oplevet noget ubehageligt på nettet, eller været vidne til at en ung har haft en ubehagelig oplevelse online. Vi rådgiver om digitale sexkrænkelser, fx hvis du har fået delt et intimt billede mod din vilje, men vi rådgiver også om andre ubehagelige oplever som mobning, hacking eller stalking. Ring eller skriv til os, hvis du har brug for hjælp. Vores rådgivning er helt fortrolig.

https://sletdet.redbarnet.dk/

Sygt Stærk

SygtStærk er et tilbud for kronisk og alvorligt fysisk syge unge mellem 12 og 24. Deres vision er, at alle syge unge kan gennemføre en ungdomsuddannelse og leve et godt liv på trods af deres sygdom. Der er tre hovedaktiviteter i SygtStærk: Et gruppeforløb, en mentorordning og et online community.

https://www.sygtstaerk.dk/

TUBA

TUBA tilbyder terapi og rådgivning til børn og unge mellem 14-35 år, der har forældre med et alkohol- og stofmisbrug. Hjælpen er gratis, og alle ansatte og frivillige har tavshedspligt og er her for at hjælpe dig. Via hjemmesiden kan du finde en afdeling tæt på dig og tage kontakt. Du kan også kontakte TUBA via chatten på hjemmesiden eller sms, som vil blive besvaret søndag-torsdag mellem 18-22.

https://tuba.dk/

Ung på linje

Går du med tanker, som er svære at dele med andre? Ung på Linje er et uforpligtende og anonymt samtaletilbud til unge mellem 13 og 30 år. Unge frivillige sidder klar ved chat og telefon for at lytte og snakke om lige præcis det, du har brug for i den anden ende. Alle er mellem 20 og 30 år og har vidt forskellige baggrunde. De frivillige har gennemgået en grundig uddannelse i samtaleteknik og kender til alle de problemer, man bakser med, når man er ung. Hvad end det er midlertidigt eller permanent, stort eller småt, godt eller skidt, sidder de frivillige klar til at tale med dig om det, der fylder lige nu og her. Samtalerne kan dreje sig om alt mellem himmel og jord, f.eks. selvmordstanker, kærlighed, ubehagelige oplevelser, ensomhed, mobning, sorg og sex.

https://urk.dk/upl

Ventilen

Ventilen er en frivillig social organisation, der har til formål at forebygge og afhjælpe ensomhed blandt unge. Vi driver tilbud landet over for unge, der føler sig ensomme, og derudover arbejder vi for at skabe viden og debat om ensomhed blandt unge. Ventilen er en landsdækkende organisation og har pt 23 lokale tilbud i 21 byer.

https://ventilen.dk/